Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Kokosovo ulje

By : | Komentari isključeni za Kokosovo ulje | On : studeni 29, 2015 | Category : Ishrana, Life Style, Namirnice

Možda niste znali da se kokosovo ulje vijekovima koristi u tropskim zemljama kao osnovo ulje za pripremu hrane. U zemljama kao što su Filipini, Šri Lanka, Indija itd. ljudi svakodnevno koriste kokosovo ulje za prženje, pečenje i kuhanje.

Kokosovo ulje ima visoku hranjivu vrijednost, ali i ljekovito djelovanje. Nažalost, dugo je bilo obezvrijeđeno i zaboravljeno u prehrani i medicini, no zadnjih par godina se ta nepravda polako ispravlja i kokosovom ulju se vraća njegova slava. Kokosovo ulje jača imunitet, poboljšava probacu, pomaže kod mršavljenja, djeluje protiv virusa, bakterija i gljivica i odlično je za njegu kože i kose.

Ključni sastojak?

Ključni sastojak je laurinska kiselina, koju tijelo pretvara u monolaurin, supstancu koja ima snažno djelovanje protiv virusa, bakterija i gljivica pa na taj način štiti od mnogih infekcijskih bolesti. Laurinska kiselina nalazi se još jedino u majčinom mlijeku, u kojem štiti dijete od raznih infekcija dok njegov imunološki sustav još nije potpuno razvijen.

Kokosovo ulje i mršavljenje

Kokosovo ulje odlična je pomoći kod mršavljenja. Treba znati da kalorična vrijednost pojedinih namirnica ne govori ništa o učinkovitosti potrošnje tih istih kalorija, jer se različite namirnice različito metaboliziraju, odnosno neke namirnice zahtijevaju više energije za probavu i metabolizam od drugih. Kokosovo ulje je jedna od takvih namirnica koja ima termogenski učinak, što znači da povećava potrošnju energije u tijelu i sagorijevanje masti. Tako ubrzava metabolizam pa njegova konzumacija pruža značajnu pomoć pri mršavljenju. Svakodnevnom konzumacijom kokosovog ulja, možemo osjetiti lagano povišenje tjelesne temperature zbog pojačanog metabolizma kada sagorijevaju srednjelančane masne kiseline. Osim što daje više energije, također daje i bolji osjećaj sitosti odnosno smanjuje apetit, što olakšava provođenje programa za regulaciju tjelesne težine.

 

 

Comments are closed.