Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Marinirani ćureći bataci sa roštilja

2016-12-29
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

Svako meso ispečeno na roštilju postaje pravi specijalitet, bez mnogo truda. Još ako to meso prethodno marinirate, biće savršeno sočno.

Sastojci za marinadu:

  • 4 šolje vode
  • 2 kašičice meda
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • so i biber

Sastojci za batake:

  • 4 velika ćureća batka
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1/3 šolje soka od limete
  • 1/4 kašičice mlevene paprike
  • 1/2 vlašca, sitno seckanog
  • 2 čena belog luka, samlevena

Priprema:

Ubacite sve sastojke za marinadu u šerpicu i dovedite ih do ključanja, uz često mešanje. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi, uz povremeno mešanje. Stavite ćuretinu u duboku posudu i prelijte je marinadom. Ostavite da se marinira oko sat vremena (što duže to bolje).

Zagrejte kokosovo ulje u tiganju i dinstajte mlevenu papriku, beli luk i vlašac, 3-4 minuta. Dodajte sok od limete i lepo izmešajte, pa sklonite tiganj sa ringle. Pecite ćuretinu na roštilju oko 30 minuta uz povremeno premazivanje pripremljenom kombinacijom limete i vlašca. Poslužite.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kupovi od jaja i pršute

  • Jaja sa šparglom i slaninom

  • Juneći burgerčići sa ruzmarinom

  • Govedja šnicla sa malinama i baby spanaćem

  • Domaći gulaš

Recipe Comments

Post A Comment