Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Piletina u citrusnom voću

2016-06-29
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

Predstavljamo vam zanimljiv način za pečenje piletine, koji će joj dati potpuno novu aromu – pečenje u sokovima citrusnog voća, limuna i pomorandže.

Sastojci za piletinu:

  • 12 komada pilećeg batka
  • 1 srednji crni luk, isečen na tanke kriške
  • 1 kašika sušenog ruzmarina
  • 1 kašika sušene majčine dušice
  • 1 limun, isečen na tanke kriške
  • 1 pomorandža, isečena na tanke kriše

Sastojci za marinadu:

  • 5 kašika devičanskog maslinovog ulja
  • 6 čena belog luka, samlevena
  • 1 kašika meda
  • sok od 1 limuna
  • sok od 1 pomorandže
  • 1 kašika mlevenog crnog luka
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so i biber

Priprema:

Sve sastojke za marinadu pomešaajte u jednoj posudi i dobro izmešajte. Pileće batake ubacite u vatrostalnu posudu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji 3 sata.

Preko piletine staviti kriške luka, pomorandže i limuna. Pospite majčinom dušicom, ruzmarinom, solju i biberom. Prekrijte vatrostalnu posudu aluminijumskom folijom i pecite u rerni 30 minuta na 200 ºC. Skinite foliju a zatim kašikom prelijte opet malo marinadom piletinu. Pecite otkriveno još 30 minuta. Poslužite dok je vruće.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kupovi od jaja i pršute

  • Jaja sa šparglom i slaninom

  • Juneći burgerčići sa ruzmarinom

  • Govedja šnicla sa malinama i baby spanaćem

  • Domaći gulaš

Recipe Comments

Post A Comment