Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Pomfrit od plavog patlidžana

2016-06-16
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

Ako volite pomfrit, ali ne želite da unosite previše ugljenih hidrata pa zato izbegavate krompir, naučite da pravite pomfrit od patlidžana. Savršeno ide u kombinaciji sa domaćim kečapom.

Sastojci: 

  • 1 plavi patlidžan, tanko sečen
  • 1,5 šolja mlevenih badema
  • 1 kašičica svežeg, iseckanog ruzmarina
  • 1 kašičica sušene majčine dušice
  • 1 jaje
  • 1 kašika devičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 kašike mlevene paprike
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mlevene bademe, ruzmarin, majčinu dušicu, papriku i so, a u drugoj posudi pomešajte jaje i maslinovo ulje.

Uzdužno isečene komade patlidžana uvaljajte prvo u kombinacuju jaja i ulja, a zatim u mlevene bademe sa začinima. Ovako pripremljen patlidžan poredjajte u tepsiju i pecite u rerni na 230 ºC, 20-25 minuta, sve dok  patlidžan ne postane hrskav i ne dobije zlatno braon boju. Servirati odmah nakon pečenja.

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Kupovi od jaja i pršute

  • Jaja sa šparglom i slaninom

  • Juneći burgerčići sa ruzmarinom

  • Govedja šnicla sa malinama i baby spanaćem

  • Domaći gulaš

Recipe Comments

Post A Comment