Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Hrana&Zdravlje

0 Comments | kolovoz 8, 2015

Na portalu ishrana.ba sve se vrti oko hrane, zdravlja i užitka.
Naša filozofija je da Ishrana predstavlja medij između prirode i životne energije!

Ishrana je naša esencijalna potreba kao i disanje, ali nešto je krenulo krivo. Loša ishrana je postala jedan od vodećih uzroka smrtnosti u suvremenom svijetu. Mi smatramo da je čovjek zaboravio da se hrani, a umjesto toga, postao je konzument savremene prehrambene i farmaceutske industrije. Naći kompromis između vrtoglavog načina života i ljudske potrebe za energijom predstavlja svojevrstan izazov današnjice. Međutim, svi ovi problemi se svode na tri stvari: doručak, ručak i večeru. Upravo tome ćemo posvetiti portal Ishrana.ba.

Ishrana za nas ne predstavlja samo gorivo za pogon nego djeluje i na našu duhovnu dimenziju. Užitak u hrani, slast u okusima, strast prema nekim namirnicama nisu samo gastronomske vrijednosti nego elementi holističke dimenzije u ishrani koja predstavlja medij između prirode i životne energije.

Kako živjeti dugo i sretno?
Velike istine su uvijek jednostavne i simetrične. Tako je istina o postojanju Život i Smrt, istina o vremenu je noć i dan, istina i ovom svijetu je dobro i zlo. Zdravlje i dugotrajna vitalnost proizilazi iz onoga što je dobro, a bolesti i negativna energija iz onoga što je loše. Pozitivna životna energija proizilazi iz ishrane koja ima pozitivne učinke na naš složeni organizam. Ta biolška ravnoteža ima svoje zakonitosti koje moramo poštovati da bismo postigli balans sa prirodom i sa samim sobom.

Zadnjih nekoliko godina izučavamo ishranu i konačno smo otkrili Veliku istinu o ishrani koja glasi:

Jedite hranu, pijte vodu i ne pretjerujte!

Kako bismo to pojasnili, pokrenuli smo prijekat u koji smo uključili brojne domaće i svjetske stručnjake za ishranu iz oblasti nutricionizma, medicine i gastronomije.

Izvor zivotne energije nalazi se u prirodi, a smjernice kako to prepoznati, uskoro cete naci na www.ishrana.ba

Post A Comment